O
meni
Zovem se Alžběta Lalić i trenerica sam pasa. Učim vlasnike pasa razumjeti pseći jezik - geste i ponašanja psa i što oni znače, odnosno što nam pas pokušava iskomunicirati. Promatranjem vaše komunikacije otkrit ću uzrok te ponuditi jasne i lagane korake prema rješenju vašeg problema.
Company Photo
Company Photo
Image
Zajedno
ćemo pronaći najbolji put za vas i vašeg ljubimca do međusobnog poštovanja i dobrobiti.
Dolazim iz Češke, gdje sam naučila dresirati i odgajati pse, čime se bavim preko 20 godina.
Moja partnerica u tome je bila ženka njemačkog ovčara Chantal s kojom sam se i preselila na otok Ugljan, zajedno s još jednom psećom prijateljicom – križankom iz azila Sheenom.
Image
Chantal je bila dobar pas, strpljiva, stabilna i puna oprosta za moje rane pokušaje ispravnog postupanja s njom. Moja adolescencija bila je puna teškoća i izazova, ali Chantal je bila moja stijena i spasila mi život bezbroj puta. Chantal je postala terapijski pas. Zahvaljujući njoj shvatila sam da imam dar empatije prema ljudima i psima, te da je treniranje i razumijevanja pasa moj poziv. Ona i ja zajedno smo obilazile djecu s Downovim sindromom, i umirovljenike u domovima da ih umirimo i razveselimo.
Zajedničko učenje, tečajevi i seminari na koje smo putovale, pomogli su mi da svoje znanje i stečene vještine organiziram u jednu cjelinu. Rado bih vam prenijela svoje znanje i uputila vas da steknete vještine potrebne da ostvarite vezu iz snova sa svojim psom.

Moja Chantal je doživjela prekrasnih 13 godina prije nego što sam je morala pustiti da ode. Bila je predivan pas i nikada neće biti zaboravljena.

Stjecanje znanja za mene još nije završilo, prilike za obrazovanje u inozemstvu su doista neprocjenjive, pa nastavljam produbljivati svoje iskustvo i znanje u treniranju raznih pasmina pasa. Redovito putujem u Denver, SAD, gdje pohađam tečajeve o ponašanju pasa što češće moguće, i gdje održavam kontakt sa svojim stalnim i novim klijentima.

Radeći s nesocijaliziranim psima iz skloništa, imala sam priliku upoznati mnogo različitih pasmina i karaktera pasa. Naučila sam da nije bitna pasmina ni starost psa. Ovisi samo o vama!

Nepredvidivo ponašanje postaje sve veći problem modernim vlasnicima pasa.

Mogu vam pomoći steći jedinstven odnos s vašim psom, jer sve što on želi je postati vašim najboljim prijateljem. Oboje zaslužujete odnos zasnovan na međusobnom poštovanju i povjerenju. Vaš pas će vas slušati i štoviše, razumjeti.

Svaki pas se može dresirati, svako nepoželjno ponašanje se može ispraviti, zato nemojte odustati od svog prijatelja.